Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-12-21

Mer smittsam variant av covid-19 finns i Gibraltar

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-12-21

Spaniens regering har i samråd med Portugal beslutat stoppa inresande från Storbritannien förutom spanska medborgare och de som är residenta i Spanien. Beslutet träder i kraft från i morgon tisdag, meddelade statssekreteraren för kommunikationsdepartementet vid middagstid på måndagen.

Det är efter de samordnade åtgärder som det beslutades om i Bryssel på söndagen som Spanien och Portugal i samråd väljer att ta detta beslut, enligt källor vid regeringskansliet Moncloa.

Ett flertal länder har beslutat att stoppa resenärer från Storbritannien efter att det bekräftats att en mer smittsam variant av covid-19 sprider sig i landet och på grund av oron för att mutationen ska sprida sig.

Av den anledningen kommer Spanien från och med i morgon att stoppa inresande från Storbritannien med undantag för spanska medborgare eller de som är residenta i Spanien.

Regeringskansliet förklarar att beslutet har fattas i samförstånd med Portugal. Det innebär också att kontrollerna vid gränsövergången i Gibraltar utökas.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson säger att den mer smittsamma varianten av covid-19 finns i Gibraltar. Myndigheterna i Storbritannien bekräftar på måndagen att den nya varianten finns i Gibraltar, uppger nyhetsbyrån Europa Press.

Det rör sig om ett fall i Gibraltar, enligt Sky News.

Redan i september uppdagades mutationen i grevskapet Kent. Det finns inget som tyder på att den nya varianten är mer allvarlig eller att vaccinet inte skulle ge immunitet mot mutationen som fått namnet VUI2020/12/01. Däremot sprids viruset 70 procent snabbare.

Gibraltar Chronicle skriver att chefsminister Fabian Picardo kommer att tillkännage ytterligare begränsningar. Han uppmanar föräldrar att inte låta sina barn gå till skolan efter att antalet covid-19-fall ökat i Gibraltar med 169 på söndagen.

Sedan pandemin startade har 109.111 tester utförts i Gibraltar och 1.244 smittade i coronaviruset SARS-CoV-2 har bekräftats.

Andalusiens hälsovårdsansvarige Jesús Aguirre skriver på Twitter att vaccinationskampanjen startar vid 49 vårdcentraler och 37 sjukhus med 178 team på plats bestående av 526 sjuksköterskor med erfarenhet av vaccination och särskilt utbildade för att agera mot covid-19. Beräknad start sker efter julhelgen.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255