Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-12-18

Svensk huvudman i större narkotikanätverk i sydöstra Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-12-18

Svensk polis i samarbete med Guardia Civil, nationalpolisen och Europol har avslöjat ett narkotikanätverk i sydöstra Spanien med koppling till Sverige. I början av december greps en 50-årig man i Helsingborg, Han utpekas av polisen som ”en nyckelperson i södra Spaniens största narkotika- och penningtvättsnätverk”.

Det är polisens nationella operativa avdelning, Noa, som tillsammans med spansk polis genomfört en samordnad insats mot ett narkotikanätverk i Spanien med koppling till Sverige. En misstänkt huvudman har gripits i Sverige. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nationella operativa avdelningen, Noa, har under längre tid bedrivit spanings- och utredningsarbete i nära samarbete med Guardia Civil, spansk polis, och Europol i en samordnad insats mot ett narkotikanätverk i Spanien med koppling till Sverige.

Spansk press uppger att det rör sig om ett narkotika- och vapennätverk som opererat i regionerna Valencia och Murcia där medlemmarna, varav flera personer från Sverige har stoppats.

Den samordnade polisinsatsen gäller misstankar om grov narkotikasmuggling. Hittills har sex personer häktats efter polisen, varav fem i Spanien.

Det var i början av december som en misstänkt huvudman för narkotikanätverket kunde gripas av polisens fokusgrupp i Helsingborg. I samband med gripandet, och vid efterföljande husrannsakningar, beslagtogs en större mängd kontanter samt ett stort antal exklusiva klockor och konst.

-Spansk polis beskriver den utpekade huvudmannen som en nyckelperson i södra Spaniens största narkotika- och penningtvättsnätverk. I Sverige har brottsbekämpande myndigheter i flera år betraktat honom som en strategiskt viktig person inom den grova organiserade brottsligheten säger Christer Nilsson, chef för utredningsenheten på Noa.

Helsingborgs Dagblad uppger att den gripne mannen i Helsingborg är i 50-årsåldern.

Utredningsenheten på Noa utreder nu misstankar om grov narkotikasmuggling under ledning av åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Den misstänkte huvudmannen har begärts utlämnad av Spanien.

(Bild: Arkivbild)
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255