Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-12-08

Salvador Illa: Vi kan inte placera en polis i varje hem

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-12-08

Antalet smittade i coronaviruset SARS-CoV-2 minskar i Spanien. Men frågan är vad som händer efter den gångna långhelgen. Om siffrorna över antalet smittade återigen stiger väntas ytterligare åtgärder under jul- och nyårshelgen.

Spaniens hälsovårdsminister Salvador Illa betonade vid en presskonferens återigen behovet av personligt ansvar.

- Vi kan inte placera en polis i varje hushåll i Spanien för att hålla kontroll, sa Illa.

Det finns uppskattningsvis mellan 200.00 till 250.000 poliser i Spanien. I den siffran räknar vi in gendarmer ur Guardia Civil, national, region- och lokalpolis.

I förra veckan enades hälsovårdsdepartementet tillsammans med regionerna om att förhindra rörligheten mellan regioner och provinser under de kommande helgerna. Undantag görs när det gäller anhöriga.

Regionerna i sin tur har möjlighet att införa ytterligare begränsningar.

- Om de åtgärder som vi har kommit överens efterlevs, som munskydd, fysiskt avstånd, handhygien och god ventilation inomhus kommer det att gå bra. Om inte dessa åtgärder följs kommer antalet fall som får intensivvård och antalet avlidna med Covid-19 att öka, säger Salvador Illa.

Antalet personer (inklusive minderåriga) som kan träffas vid julhelgen kommer att vara tio såvida de inte redan bor under samma tak. De som träffas bör helst vara från högst två olika familjer.

Natten mot juldagen och nyårsdagen gäller utegångsförbudet från klockan 01.30.

Att träffas utomhus som exempelvis i en park för en promenad istället för inomhus på instängda platser, och skicka julhälsningar via videosamtal är förslag från Hälsovårdsdepartementet.

Illa säger att hälften av landets befolkning kommer att vaccineras mot coronaviruset före sommaren. Han garanterar även säkerheten för vaccinerna som har blivit ”godkända enligt det europeiska regelverket vilket är mycket strikt. Inte en millimeters säkerhet har offrats” säger Salvador Illa.

Uttalandet beskrivs som ett försök att övertyga de 55 procent av spanjorerna som enligt en undersökning från CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) är tveksamma till att vaccinera sig.

Vi tänker inte dölja någonting. Vacciner har redan räddat liv och att detta vaccin också kommer att rädda liv, säger Illa som vädjar till alla yrkesverksamma att vaccineras för att öka medvetenheten bland landets befolkning.

Antalet smittade i coronaviruset SARS-Cov-2 har minskat rejält den senaste tiden. Enbart provinsen Málaga redovisar 62 nya smittade per 100.000 de senaste sju dagarna. Genomsnittet i Andalusien är 80.

Spanien som helhet redovisar 215,1 under de senaste 14 dagarna. Provinsen Málaga redovisar 143,7.

När siffrorna för senaste dygnet presenterades vid middagstid på tisdagen så hade provinsen Málaga 35 nya smittade och provinsen Granada 24. Granadaprovinsen redovisar hela 1.917 tillfrisknade senaste dygnet.

Siffran för Málaga är den lägsta dygnssiffran sedan augusti. En person har avlidit i provinsen med Covid-19 senaste dygnet.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255