Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-11-26

Pablo Iglesias vill stoppa vräkningar

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-11-26

Spaniens vice regeringschef och partiledaren för vänsterpartiet Unidas Podemos, Pablo Iglesias, sa på torsdagen att inom två veckor kommer ett förslag att läggas fram som ska stoppa vräkningar. Utsatta människor utan alternativ ska inte riskera att vräkas.

Men jurister menar att det är att gå emot lagen. Den som inte betalar hyran eller inte betalar lånen riskerar alltid att bli vräkt.

-Som vice ordförande för sociala rättigheter och 2030-agendan så är det min skyldighet att säkerställa regeringens socialpolitik och efterlevnad av 2030-agendan. Därför måste jag förhindra att familjer riskerar att kastas ut från sitt hem under en pandemi som den vi upplever, säger Iglesias.

Unidas Podemos får stöd med att stoppa vräkningar fram till 2022 av de radikala regionala partierna, katalanska republikanska partiet ERC och baskiska EH Bildu, ett politiskt parti med rötterna i vänstergerillan och terroristorganisationen ETA.

Därmed ökar pressen på regeringspartiet PSOE och regeringschefen Pedro Sánchez. PSOE behöver få stöd från dessa partier för att få igenom budgeten.

Sánchez har antytt att de är villiga att titta på ett förbud mot vräkningar under det nationella nödläget och pandemin som riskerar att slå extra hårt mot utsatta människor.

På torsdagen bekräftade Ciudadanos partiledare Inés Arrimadas att de tänker rösta emot statsbudgeten för 2021. ”Den innehåller inte det som Spanien behöver, den är oacceptabel och följer inte vad ett liberalt mittenparti önskar sig”.

Ciudadanos betonar att det finns två vägar. Antingen en socialliberal budget med stöd av Ciudadanos eller en radikal med stöd av nationalistiska partier som katalanska ERC och baskiska Bildu.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255