Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-11-04

56-årig kvinna föll 50 meter och omkom vid nyöppnad vandringsled

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-11-04

Det var en 56-årig kvinna hemmahörande i Málaga som på tisdagseftermiddagen föll 52 meter ner i ravinen utmed vandringsleden nära Saltillo i Canillas de Aceituno. Kvinnan som var ute och vandrade tillsammans med sin man ska ha tappat balansen. Paret har två barn och fyra barnbarn.

Guardia Civils enhet EREIM (Equipo de Rescate e Intervención en Montaña) som arbetar i bergig terräng lyckades nå kroppen som hade hamnat i ett svåråtkomligt område. Räddningsmanskapet fick anlita hjälp från luften med helikopter.

Borgmästaren i Canillas de Aceituno, Vicente Campos, säger till nyhetsbyrån EFE att ”det är en trist dag och platsen varifrån kvinnan föll inte är något komplicerat stycke av vandringsleden. Vid de svårare partierna finns skydd uppsatta.

Dödsolyckan förbryllar många i nuläget och Guardia Civil har tillsatt en utredning. En källa uppger att kvinnan ska ha tittat i sin mobiltelefon medan hon vandrade och blivit distraherad. En annan källa uppger att hon föll i samband med att hon skulle fotograferas.

Som Svenska Magasinet berättade igår eftermiddag på vårt Twitterkonto inträffade fallolyckan klockan 14.30 vid ravinen där río Almanchares flyter.

Det var längs vandringsleden i ett område som går under namnet La Rahíge och som ligger strax före hängbron som kvinnan föll.

Över ravinen går en nybyggd hängbro som är 1,2 meter bred. Höjden är 62 meter till botten vid det djupaste stället i ravinen.

Leden i Axarqíuaområdet öster om Málaga öppnade så sent som den 26 oktober. Under senaste veckoslutet var det tre tusen vandrare som besökte platsen.

Fram till igår hade inga incidenter rapporterats förutom att en 80-årig kvinna uppges ha ådragit sig en fotledsskada tidigare i samband med vandringen.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255