Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-05-22

Manifestation fyllde calle Larios i Málaga

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-05-22

Uppskattningsvis 500 personer som protesterade i Marbella följdes upp under torsdagskvällen med att omkring 1.500 människor fyllde Málagas paradgata calle Larios och protesterade mot Sánchezregeringens hantering av Covid-19-pandemin.

En klar majoritet bar munskydd eftersom socialdistansering på två meter var svår att tillämpa eftersom Málagas affärsgata nära på var fylld till bristningsgränsen av demonstranter.

Protesterna riktas mot Sánchezregeringens hantering av viruspandemin och de ekonomiska konsekvenser som blir tydliga för varje dag som går. Rapporteringen handlade i början av pandemins utbrott mest om antalet smittade och döda. Allteftersom har rapporteringen i Spanien fått en mer nyanserad bild av hur pandemin påverkar ekonomin och samhällslivet i stort.

Protesterna under temat ”Resistencia Democrática” började på calle Núñez de Balboa i stadsdelen Salamanca i Madrid i förra veckan. Därefter har de spritt sig till andra delar av Spanien. I Marbella och Málaga har folk gått ut på gator de senaste dagarna för att visa sitt missnöje mot Pedro Sánchez och hans kabinett.

Från början var det ytterkantshögerpartiet Vox som låg bakom flera av protesterna. Därefter har fler anslutit sig. Vid protestmarschen i Málaga i går syntes provinspresidenten för Vox, José Enrique Lara, bärande på en spansk flagga.

”Pedro Sánchez, mördare”, och vice regeringschefen Pablo Iglesias hos ytterkantsvänsterpartiet Unidos Podemos var de som mest kritik riktades mot.

Deltagarna var i alla åldrar och från olika stadsdelar i Málaga samt från andra grannkommuner. De flesta bar munskydd. Några oroligheter rapporteras inte. Två polisbilar som var vid Plaza de la Constitución och på calle Bolsa Street bevakade protesten. Demonstranterna gav polisen applåder.

- Jag har kommit för att protestera mot en regering som har gjort flera misstag vilket har skapat en hälsokris som har krävt många liv, sa Lola Ramos från Rincón de la Victoria som hade tagit sig till protestmarschen tillsammans med sin make.

Från Cruz del Humilladero hade Francisco Torremocha kommit. Till Diario SUR säger han att det är regeringen med PSOE och Unidas Podemos som har orsakat det höga antalet döda och beskrev regeringen som socialkommunistisk.

Demonstranterna riktade även kritik mot PSOE:s och Unidas Podemos samarbetsavtal med det radikala baskiska vänsterpartiet Bildu med att riva upp arbetsmarknadsreformen från 2012. ”Det är en skam att regeringen ingår pakter med ETA:s vänner” sa en av demonstranterna.

De senaste demonstrationerna i Marbella och Málaga följs på fredagskvällen av ännu en planerad aktion i Rincón de la Victoria. Under lördagen väntar ännu en manifestation med en bilkortege från klockan 12 som startar vid sporthallen Palacio de los Deportes Martín Carpena.

Bakom manifestationen står partiet Vox som av hälsoskäl rekommenderar att protestmarschen sker i bilkortege för att säkerställa social distansering och att deltagarna bär munskydd.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255