Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-28

Sveriges nye ambassadör i Spanien installerad

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-11-28

Teppo Markus Tauriainen överlämnade igår sitt kreditbrev till hans majestät kung Felipe VI av Spanien vid en högtidlig audiens på kungliga slottet i Madrid.

Vid ceremonin lämnade ambassadören sitt kreditivbrev, ett dokument från statschefen till Kungen, som efter överlämnandet ger den svenske ambassadören formell rätt att verka i Spanien.


Sveriges ambassadör anländerDe högtidliga audienserna är en gammal ceremoni som är i princip oförändrad sedan 1700-talet. Det inleds med att ambassadörerna som skall ackrediteras färdas i en hästdragen vagn från slottet Santa Cruz (som är det officiella högkvarteret för utrikesministeriet) till det kungliga palatset, de eskorteras då av en avdelning av det beridna kungliga gardet samt en avdelning av lokalpolisen. Därefter tar kungliga gardets musikkår emot ambassadörerna på slottsgården och spelar de respektive ländernas nationalsånger. Sen lämnar varje ambassadör över sina kreditbrev till konungen och de har då också ett kort enskilt samtal med varandra. Därefter lämnar ambassadörerna palatset till tonerna av Spaniens nationalsång.

Förutom Sveriges ambassadör installerades även ambassadörer för Albanien, Irak, Nederländerna, Chile, Ungern och Israel.

Teppo Taurainen tar över ambassadörsposten efter Lars-Hjalmar Wide som har gått i pension. Teppo Tauriainen har varit anställd på UD i 30 år, under vilka han haft olika tjänster och uppdrag både utomlands och i Stockholm. Under de senaste två åren har Teppo varit utrikesråd på UD i Stockholm med ansvar för handelspolitik och handelsfrämjande. I listan över hans utlandsstationeringar ingår Finland, Chile, Singapore och Kanada, i de två sistnämnda länderna som ambassadör. Den nye ambassadören har mångåriga relationer med Spanien och har varit här i två omgångar för att studera spanska, han har också haft ett praktikjobb i Madrid på 1980-talet. Han har sedan dess gjort korta men regelbundna besök i Spanien.

Bildtexter: Ambassadören överlämnar sitt kreditbrev, foto: Casa de S.M. el Rey. Ambassadörerna anländer till kungliga slottet, foto: Ministerio de Asuntos Exteriores.

Artikel: Jonny Erixon.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255