Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-25

Två stora spanska resebyråer går samman

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-11-25

Två av Spaniens största aktörer på resemarknaden Globalia och Barceló fusioneras för att bättre kunna konkurrera med marknadsledande El Corte Inglés.

Cheferna för de båda bolagen kom i fredags överens om sammanslagningen där båda parterna får 50% vardera. Avtalet som fortfarande väntar på det slutgiltiga godkännandet från konkurrensmyndigheterna (framförallt från CNMC) kommer att ge det nya bolaget 1.500 kontor och en omsättning på nästan 2.500 miljoner euro.

Syftet med den strategiska fusionen är att stärka konkurrensförmågan mot dels den inhemska marknadsledaren El Corte Inglés, men också mot utländska konkurrenter (Tui m-fl.).

De båda grupperna är tydliga med att de kommer att upprätthålla sina respektive verksamheter, även om de inte utesluter senare sammanslagningar rör resten av deras verksamheter. Till exempel deras hotellkedjor (Barceló Hoteles och Be Live Hotels), eller underhållskontrakt med flygbolag. Det finns även planer på att gå in i tågverksamhet med Talgo och Trilanitcfonden när den branschen liberaliseras i mitten på december.

Eftersom detta inte handlar om börsnoterade företag så är det svårt att ange den verkliga omsättningen för företagen. Men den beräknas till minst 2.200 miljoner euro, även om källor inom sektorn anser att det rör sig om nästan 2.500 miljoner euro. De ligger i varje fall under de 2.722 miljoner euro som marknadsledaren El Corte Inglés resedivision omsatte förra året, men långt över deras andra stora rival Nautalia.

Bland tillgångarna i det nya bolaget finns förutom 1.500 kontor en personalstyrka på 4.500 anställda, det antas att upp till 100 kontor kan stängas ned för att optimera resurserna. Alla befintliga varumärken och återförsäljare kommer att fortsätta som vanligt (Halcón Viajes, Viajes Ecuador, B The Travel, Catai, etc. och flera "online" företag som TuBillete.com) samt grossister (Travelplan, Avoris och andra researrangörer i Barceló, som också har sex flygplan från deras flygbolag Evelop).

Bildtext: Evelop Airlines / Airbus A320-214 / EC-LZD, foto: Victor.
Artikel: Jonny Erixon
.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255