Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-07

Inger Enkvist: Kunskap respekteras inte i skolan

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-11-07

Inger Enkvist som är professor i spanskspråkig litteratur vid Lunds universitet och som medverkade i senaste numret av Svenska Magasinet kommer till Fuengirola.

Igår medverkade hon vid en större intervju i den spanska dagstidningen El Mundo med anledning av intervjuboken ”Controversias educativas” (Encuentro) har kommit ut på spanska. I den reflekterar hon över farorna med den nya pedagogiken och varnar för att ”skolan inte längre respekterar kunskap”.

Det finns faror med den nya pedagogiken som ger intrycket att det inte är meningsfullt att lära sig specifik kunskap eftersom allt redan finns på Google.

På tisdag den 12 november klockan 19.30 föreläser hon vid en konferens på kulturhuset, Casa de la Cultura, i Fuengirola. Temat är bra och dålig utbildning i ett internationellt perspektiv och Inger Enkvist kommer att förklara vad som är god utbildningskvalitet. Evenemanget som hålls på spanska är öppet för allmänheten.

Enkvist har studerat olika utbildningssystem och berättar vilka utbildningsmodeller i västvärlden som inte fungerar. Hon föreslår en förändring både i mentaliteten som utbildningspolitiken och lyfter fram ansträngning, flit, familjens stöd och språk som viktiga nycklar i god utbildning.

På onsdag den 13 november medverkar hon vid ett samtal på Svenska skolan i Fuengirola mellan klockan 09.30 och 11.30 tillsammans med Helena Enroos, professor i spanska på Åland, och María Consuelo Calatayud, professor i spanska, franska och svenska och verksam vid institutet De Geer i Norrköping.

Det kommer att handla om skolutbildningssystemen i Sverige, Finland och Spanien, vad som är bra och vilka brister som finns. Det blir ett samtal mellan professorer i spanska där även lärare och elever får delta. Evenemanget är öppet för allmänheten.

Inger Enkvist är professor i spanskspråkig litteratur vid Lunds universitet och stående kolumnist på ledarsidan i Svenska Dagbladet. Inger har vid flera tillfällen medverkat i Svenska Magasinet. Senast i oktober 2019.

Inger Enkvist föreläser även den 11 november. Ämne: Bra och dålig undervisning ur ett internationellt perspektiv. Tid: 18:00. Plats: Skolans Aula.


KLICKA HÄR: Inger Enkvist: Även jag ägnar mig åt självcensur
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255