Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-11-05

Lurad av svarttaxi - sa att det var busstrejk

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-11-05

Ett svensk par från Motala på semester på Solkusten stod och väntade på bussen. Då stannar en vältalig och välklädd man i en personbil och säger att det inte kommer några bussar. Det är busstrejk, men jag kan köra er, erbjuder sig mannen i 60-årsåldern. Resan till Fuengirola kostade 87 euro.

Av Ola Josefsson

Det svenska paret är på semester med sin husbil. Nyligen kom de från Portugal med husbilen som står parkerad på Cabopino camping i Marbella. Idag (idag tisdag red. anm.) skulle vi ta lokalbussen till Fuengirola för att sedan ta oss till Mijas, berättar Jangunnar Hjalmarson för Svenska Magasinet.

- Vi stod och väntade på bussen vid Cabopino när en man stannar i bil, frågar vart vi ska, och vill skjutsa oss till Fuengirola. Han säger inget om betalning. Han var trevlig och vältalig. Vi trodde han var hjälpsam.
- Bussarna strejkar, säger mannen.

Det var en mindre ljusfärgad personbil.
- Han var pratsam, i 60-årsåldern, grått bakåtkammat hår, välklädd, vinkade åt oss glatt. Han var intresserad av oss, ställde frågor som var vi kom ifrån. 

Snacket om busstrejken drog han flera gånger under resan. Jag har sett tv i morse, de sa att det var busstrejk, sa mannen. Men någon busstrejk var det inte.
- Jag upplevde det som att han pratade sämre engelska än vad han hade behövt göra. Men han var vänlig så vi hängde på. Jag frågade vad det kostar och då berättade han att han hade taxameter, men det var ju en vanlig GPS såg vi.

När det svenska paret kom till Fuengirola stannade mannen plötsligt vid en gata med mycket trafik. Han bad paret betala 87 euro, 
- Hela situationen blev bara så stressig och jobbig. Vi kände oss plötsligt bara utsatta och utlämnade. Allt gick så snabbt. Bilar tutade bakom oss. Han bad oss gå av men betala först. Vi hade svårt att komma ur situationen utan att betala.

Mannen i svarttaxin stressade upp hela situationen. I efterhand fick paret intrycket att allt var välplanerat och uttänkt.
- Man vill ju tro gott om folk, men plötsligt blir man lurad.

Det svenska paret kontaktade Svenska Magasinet eftersom en varning kan vara på sin plats.
- Det gäller att vara uppmärksam, även om folk är vänliga. Från början fanns det ingen anledning att misstänka något, säger Jangunnar Hjalmarson till Svenska Magasinet.

Tilläggas kan är att Svenska Magasinet vid ett tidigare tillfälle blivit kontaktade av läsare som varit med om en liknande händelse.
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255