Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-10-21

Bostadshyrorna stiger i många kommuner på Costa del Sol

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-10-21

Att hyra en bostad i Málagaprovinsen har blivit dyrare, priserna stiger i åtta av kommunerna. I Málaga, Torremolinos, Rincon de la Victoria, Fuengirola, Vélez Málaga, Coín, Cártama och Benahavís har de nu nått sina högsta nivåer någonsin.

Detta betyder inte att dessa kommuner är de dyraste att hyra en bostad i, dyrast är fortfarande Marbella. Men de åtta uppräknade kommunerna har blivit populära och lagen om tillgång och efterfrågan gör att priserna stiger.

Málaga är den populära huvudstaden i området och Torremolinos, Rincón de la Victoria, Cártama och Coín ligger inom storstadsområdet och därmed även inom bekvämt pendlingsavstånd. Coín kanske för många är lite förvånande, men sen den nya vägen öppnade så är det idag bara 25 minuters bilresa till centrala Málaga och ännu kortare till teknologiparken.

För de övriga orterna så ligger Benahavís bekvämt nära Marbella och Fuengirola och Vélez Málaga har sina egna uppenbarligen populära kvaliteter.

Det finns många rapporter om hyresprisets utveckling och trenden är helt entydig i alla. Vi har i denna artikeln gått efter fastighetsportalen Idelalistas uppgifter om den historiska utvecklingen av de tusentals fastigheter som erbjuds på deras webbplats. I Málaga har priset legat på topp sedan i mars med 9,90 euro per kvadratmeter. I Torremolinos var man tvungen att betala 10,60 euro per kvadratmeter i september, vilket är 11% mer än förra året. I Rincón de la Victoria är priset något lägre 7,90 euro per kvadratmeter men det är 6,3% mer än förra året. I Coín betalas 7 euro per kvadratmeter, i Cártama 7,50 euro (nästan 15% mer), i Benahavís 10,20 euro, i Fuengirola 9,20 euro och i Vélez Málaga 5,50 euro.

Om man ser på Málagaprovinsen som en enhet så låg enligt Idealista medelpriset per kvadratmeter i september på 9,40 euro, vilket är 1,4% mer än förra året. Det historiska maximumet för provinsen 9,50 euro nåddes i juli i år. Så för provinsen totalt så är det bra tider för fastighetsägarna och lite mindre bra sett ur hyresgästernas synvinkel.

Marbella är den dyraste staden i provinsen med ett genomsnittligt hyrespris på 10,80 euro per kvadratmeter. I Fallet med Marbella nåddes dock rekordet i augusti 2018 med ett kvadratmeterpris på 11,20 euro, så här är det en nedåtgående trend. Inom Marbella så är Nueva Andalucía det dyraste distriktet med 12 euro per kvadratmeter medan Marbella Pueblo har gått upp mest till 11,40 euro vilket är en ökning med 8,3%.

Om man tittar på Costa del Sols huvudstad Málaga så är de populäraste områdena Carretera de Cádiz, Centrum, Este och Teatinos samtliga dessa fyra distrikt ligger nu på sina historiskt sett högsta nivåer. Zona Este är dyrast med 11,10 euro per kvadratmeter sen kommer Centrum med 10,90 euro och Carretera de Cádiz med 10 euro. Billigast i detta området är Churriana med 8,30 euro.


Bildtext: Málaga sett från Castillo de Gibralfaro.
Artikel och foto: Jonny Erixon
.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255