Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-10-21

Sánchez ber Torra fördöma våldet

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-10-21

Omkring 565 personer skadades vid upploppen och manifestationerna i Katalonien under den gångna veckan. Natten mot måndagen är den första natten som det inte har rapporterats om gripanden eller skadade. 300 av de skadade är poliser.

Samtidigt rapporteras det om stor skadegörelse i centrala Barcelona. En skadegörelse som beräknas kosta 2,5 miljoner euro. Affärer har plundrats då separatister har krossat skyltfönster.

Totalt har 104 personer gripits. Av dessa har 28 blivit häktade för upplopp och störande av den allmänna ordningen samt skadegörelse.

Under söndagskvällen slängdes stora mängder sopor utanför centralregeringens delegation i Barcelona (bilden). Den katalanska separatistiska retoriken tar sig ständigt nya uttryck som Picknick för republik – och sopor.

Enligt regionalregeringen Generalitat skadades 565 personer i sammanstötningar mellan demonstranter och polis under förra veckan. Inrikesdepartementet uppger att 300 av de skadade är poliser.

Tillståndet för en polis är kritiskt. Polismannen är från Galicien och tillsammans med kolleger mötte de ett ”regn av stenar” i fredags kväll vid Laietana i Barcelona. Till veckoslutet anslöt sig radikala anarkistgrupper från Tyskland, Frankrike och Italien.

Omkring 400 personer gick till anfall mot polisen som beskriver händelsen som ”ovanlig och helt oproportionerligt” våldsam.

”Det var tre fruktansvärda timmar där vi hamnade i ett regn av projektiler” säger en av polismännen till spanska medier. En tung pjäs av något slag ska ha kastats långt uppifrån, troligen från en balkong och träffat polismannen i huvudet. Polismannen föll till marken medvetslös och med en kraftig blödning.

Ytterligare en person ligger på sjukhus. Det är en kvinna och även hennes tillstånd var först kritiskt. Även här rör det sig om en huvudskada. Kvinnan uppsökte sjukvården på egen hand och hennes tillstånd har förbättrats.

Spaniens t f regerings chef Pedro Sánchez reser under måndagen till Barcelona fört att besöka de skadade. Sánchez har återigen bett regionalpresidenten och den katalanska separatisten Quim Torra att fördöma våldet något som han hittills inte uttryckligen har gjort.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255