Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-09-17

Schweiziskt solenergiflygplan får nytt liv i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-09-17

Tre år efter att det schweiziska flygplanet Solar Impulse landade i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten har det tecknats ett avtal som möjliggör ett ”andra liv” i Spanien för det innovativa flygplanet.

Det är det USA / Spanska företaget Skydweller, beläget i centrala Castilla-La Mancha-regionen som har tecknat avtalet med företaget med samma namn som flygplanet. De vill dra nytta av Solar Impulses expertis på solenergiflygplan för att utveckla, testa och tillverka kommersiella obemannade ”evighets”-flygplan.

Detta är en teknik som har fått stor uppmärksamhet över hela världen eftersom de kan visa sig vara lovande applikationer inom många olika områden. Som övervakning av naturresurser, insamling av data, väderprognoser, övervakning av nödsituationer samt telekommunikationer. Inklusive Internet och 5G för otillgängliga områden.

Flygplanet som för närvarande finns i Morges i västra Schweiz har sålts för ett okänt belopp och förväntas anlända till Spanien inom fyra till sex veckor, enligt uppgifter från Solar Impulsedirektören Gregory Blatt till den schweiziska nyhetsbyrån Keystone / ATS. Förutom flygplanet ingår även relaterade tillgångar samt en exklusiv IP-licens. När arbetet med den nya tekniken är fullbordad kommer flygplanet att återsändas till Schweiz för att få en permanent plats på ett transportmuseum i Lucern.

Dr Robert Miller, VD för Skydweller sade, ”I september kommer vi att börja fullskaliga operationer för att utveckla, testa och industrialisera världens första atmosfäriska pseudosatellit som kan stora nyttolaster med obegränsat räckvidd och uthållighet”.

Skydweller har valt att investera i en produktions- och tillverkningsanläggning i provinsen Ciudad Real (Castilla La Mancha). Sébastien Renouard, Operativ chef för Skydweller sade: ”Castilla La Mancha-regionen erbjuder mycket arbetskraft och bra infrastruktur för en framgångsrik utveckling av autonom teknik. De lokala myndigheterna har visat mycket entusiasm och planerar att finansiellt stödja projektet som en ekonomisk möjlighet för regionens utveckling. Vi är hedrade att arbeta med dem. ”

Bildtext: Solar Impulse 2 startar från Payerne Air Base 13/11-2014, foto: Milko Vuille
Artikel: Jonny Erixon

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255