Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-03-15

Elever på Svenska skolan backade upp Greta

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2019-03-15

Omkring ett trettio elever vid Svenska skolan i Fuengirola deltog i en skolstrejk för klimatet på fredagsmorgonen. Det är #Fridayforfuture vilket innebär att Greta Thunberg skolstrejkar för klimatet. Idag dag får hon uppbackning på Solkusten av både svenska och spanska elever.

På fredagen hölls en klimatmanifestation mellan klockan 9 och tio och runt ett trettio tal elever vid Svenska skolan medverkade, enligt flera elever som Svenska Magasinet har talat med.

På Svenska skolans staket hade flera meddelanden satts upp (bilden). ”Ta cykeln i stället” och det propagerades för fördel tåg före flyg, second hand och glasflaskor i stället för plast.

”Jag vet att det låter omöjligt men vi kan rädda världen tillsammans” har en elev skrivit. Det manifesterades för Veggomat då det krävs ”8.000 liter vatten för en hamburgare”. ”Slösa inte på papper” och ”rädda klimatet” var andra upprop. ”2050 är året då det finns mer plast än fisk i världshaven” skriver en elev på Svenska skolan i Fuengirola.

Många förbipasserande på avenida Acapulco i stadsdelen Los Boliches där skolan ligger stannade upp och läste elevernas upprop till att tänka på miljön.

Greta Thunberg har på kort tid blivit en ikon som inspirerat ungdomar att arrangera klimatdemonstrationer i fler än 100 länder.

Vid flera skolor i provinsen Málaga anordnades det under fredagen skolstrejk och manifestationer till stöd för miljön. Liknande manifestationer hölls den 8 mars på flera platser i Spanien.

På fredagseftermiddagen samlades elever och studenter till en större manifestation på plaza de la Constitución i Málaga skriver Diario SUR.

I Madrid manifesterade tusentals ungdomar för en bättre miljö. "Det finns ingen planet B" stod det på ett plakat när ungdomarna tågade från kongressen till Puerta del Sol. Enligt polisen deltog 4.500 medan arrangören uppger 10.000 skriver nyhetsbyrån EFE.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255