Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-12-14

Nya gripanden på Solkusten av medlemmar i Malmöliga

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2018-12-14

Spansk nationalpolis i samarbete med Guardia Civil och svensk polis har gripit ytterligare tre personer som ingår i den liga i Malmö som ligger bakom flera avrättningar och mord på Costa del Sol. Det skriver spanska inrikesdepartementet i ett pressmeddelande på fredagen.

Av Ola Josefsson

Polisoperationen med namnet ”Mudhika-Letonia” är en fortsättning på polistillslaget ”Operación Rueda” som gjordes i november och som Svenska Magasinet då berättade om. De gripanden som gjorts i Marbella och Malmö gäller tre personer som ligger bakom två sprängattentat på Solkusten.

Den gäller dels en sprängning (bilden) som inträffade 10 oktober i en bostad i området Mirador de la Alquería i Benahavís. I bostaden befann sig för ögonblicket en kvinna och dennes son. Mannen var vid tillfället inte i bostaden. Han är känd inom narkotikahandel. Några personskador rapporterades inte.

Ytterligare en sprängladdning inträffade några minuter senare vid en industrilokal i ett industriområde i San Pedro de Alcántara i Marbella. Företaget som använder lokalen ägs av den man vars bostad utsattes för en sprängladdning tidigare på dagen. Båda sprängningarna orsakade stor oro i områdena och materiella skador.

Även en bil av märket BMW tändes på och blev utbränd i Nagüeles i Marbella samma dag. Bilen var utrustad med falska registreringsskyltar och hade stulits i Belgien.

Det är spansk nationalpolis och Guardia Civil som avslöjat att händelserna på Costa del Sol kopplas samman med en kriminell liga baserad i Malmö i Sverige. Medlemmarna som är svenska medborgare mellan 20 och 30 år med rötter i Nordafrika har agerat torpeder och utfört mord och avrättningar. Den tungt kriminella ligan med säte i Malmö har även haft filialer i flera europeiska länder, däribland Spanien. Malmöligan ligger bakom flera våldsamma incidenter i Sverige skriver spanska inrikesdepartementet i pressmeddelandet.

De tre gripna svenska medborgarna är misstänkta för sprängmedelsbrott, mord, för att tillhör en kriminell organisation, skadegörelse och förfalskning.

Förtydligande:
I svensk media har det framkommit felaktiga uppgifter att Malmöligan skulle ligga bakom tortyrmordet i Mijas den 17 augusti. Men det är fel. Det rör sig om två helt olika kriminella ligor med säte i Sverige. Den liga som låg bakom tortyrmordet på en svensk medborgare i Mijas har sitt säte i norra Stockholm. Det var en gängledare för en narkotikaliga i Sverige som mördades i Mijas något som Svenska Magasinet skrev om 23 november.

Ytterligare en svensk dödspatrull, den tredje, har avslöjats i Spanien i år. Det gällde en efterlyst svensksomalier som planerade att mörda en person på Solkusten. Den svenske medborgaren ursprungligen från Somalia greps i Barcelona 9 november något som Svenska Magasinet skrev om samma dag den hände. Mannen tillhör en liga med säte i södra Stockholm.
Den ligan beskrivs som mycket farlig och är misstänkta för sju mord i Stockholm plus grova narkotikabrott och penningtvätt.

Totalt rör det sig alltså om tre olika ligor med säte i Sverige som agerat i Spanien. Samtliga är nu avslöjade av spansk nationalpolis och Guardia Civil.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255