Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-06-21

Rödvin förbränner fettceller

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2018-06-21

Kan det vara möjligt att rödvin hjälper till att förbränna fett? Det är tidskriften Su Médico som listar fem hälsofördelar med ett måttligt intag av rödvin. Bland annat att det förbränner fettceller.

Det är forskare vid teknologiska institutet i Massachusetts som har upptäckt att rödvin gynnar förbränning av kroppsfett. Vinet aktiverar en gen som förhindrar produktionen av nya fettceller samtidigt som genen eliminerar de som redan finns i kroppen.

Och det visar sig att hälsofördelarna förstärks om du dricker rödvin på tom mage. Vinet når blodomloppet snabbare vilket gör att effekten blir tydligare. Rödvinets egenskaper med att förbränna fettceller förstärks om det intas före frukost visar undersökningen.

Och det finns fler hälsofördelar med rödvin. Vin innehåller resveratrol som motverkar cancer. I huvudsak bröst-, lung- och prostatacancer.

En av de mest kända hälsofördelarna är att rödvin minimerar riskerna för hjärt-kärlsjukdom. Dessutom bidrar vin till mindre karies.

Su Médico citerar Journal of Agricultural and Food Chemistry som skriver att polyfenoler som finns i rödvin förhindrar karies och bakterier som går illa åt tandköttet.

Dessutom bidrar resveratrol som finns i rödvin att din hud blir slätare. Resveratrol hjälper till att hålla dina unga celler i form och förhindrar rynkor.

Det finns alltså flera hälsofördelar med rödvin. Förutom att vi njuter av doft och utseende mår vi bra av vinet om det intas med måtta. Ta ett glas rödvin om dagen och njut av hälsofördelarna skriver Su Médico.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255