Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2018-01-30

Svenska 55-plussarna älskar Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2018-01-30

Den nya SeniorBarometern visar att Spanien är klar etta när Sveriges seniorer, 55+, väljer resmål. Nära till bad, stad och många aktiviteter är vad som gäller visar en färsk undersökning. Sex procent uppger att de bor i ett eget hus/lägenhet under sin tid utomlands.

Den senaste SeniorBarometern genomförd av medlemsföretaget Smart Senior, visar att närmare hälften av Sveriges seniorer väljer Spanien som favoritresmål när de i undersökningen ska välja sina tre främsta resmål. Grekland och Italien kommer på andra respektive tredje plats följt av Sverige på fjärde plats.

Undersökningen visar också att majoriteten av Sveriges seniorer, 59 procent, bokar själva sin semesterresa på nätet. Endast var tredje senior tar hjälp av en resebyrå för att boka semesterresan. Fyra procent av seniorerna väljer att boka reguljärflyg själva.

Seniorerna väljer fortfarande att bo på hotell när de är ute och reser (74 procent). Endast 6 procent uppger att de hyr hus eller lägenhet när de är på semesterresa. Lika många, sex procent, uppger att de bor i ett eget hus/lägenhet under sin tid utomlands.

Fem procent av seniorerna väljer att bo hos vänner eller familj när de är ute och reser och fyra procent av seniorerna uppger att de bor i husvagn/husbil.

Närheten till bad/stranden är det viktigaste när senioren (53,5 procent) bokar boende utomlands. 44 procent av seniorerna uppger att de vill ha ett stadsnära boende. 21 procent uppger att boende med många aktiviteter på området är viktigt vid val av boende.

När seniorerna är ute och reser är det främsta skälet att få koppla av och komma bort. Det uppger 44 procent av seniorerna i undersökningen när de blev tillfrågade vilka de tre främsta skälen var till deras senaste semesterresa. 41 procent uppgav sol och bad som ett av de tre främsta skälen till semesterresan. För var femte senior, 21 procent, var det möjligheten att upptäcka ett nytt land som lockade mest.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255