Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-12-13

Ny djurskyddslag föväntas klubbas igenom idag

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-12-13

Lagen innebär att husdjur kommer att få status som varelser och inte som föremål. Förändringen gör att djuren skyddas bättre och att de tillerkänns egna rättigheter.

Ändringen i förhållandet till husdjurens status innebär att lagtexten kommer att ändras i tre lagar, civillagen, hypotekslagen och civilrättslagen. Dessa ändringar betyder att djuren inte automatiskt går vidare som arvegods och att de inte kan beslagtagas av fogdar vid utmätning. Det betyder också att vid en skilsmässa så kommer vårdnaden om djuret att hanteras ungefär likvärdigt med hur man hanterar det med barn rapporterar dagstidningen El Pais.

Det är Partido Popular som lägger fram förslagen till ändringar, men de förväntas gå igenom utan större motstånd från andra partier. Förslaget har inspirerats av en petition med 243.000 underskrifter som lämnades in till parlamentet där det diskuterades i februari i år. Nu har petitionen totalt nått upp till 348.000 underskrifter.

En talesman för Partido Popular, Rafael Hernando, sade att målet med reformen är att ge djuren "mer skydd". Han påpekade emellertid att fler rättigheter för djuren också innebär fler skyldigheter för deras ägare. PP erkänner att medan djur är levande varelser så är de fortfarande ägda av människor. Därför är det viktigt för ägarna att komma ihåg att de skall bry sig om djurens välfärd och inte överge eller missbruka dem.

Parlamentsföreningen för försvaret av djurens rättigheter (APDDA) uppmanar alla parlamentariker att rösta för ändringsförslaget och säger att förändringen kommer att vara "ett historiskt steg" och en ny era i lagen ,där djurens rättigheter och känslor är erkända och skyddade.

Bildtext: En liten hund som heter Tor, han bor i Coín (Málaga). Tor hittades övergiven i en vägkorsning, men har det nu bra. Så här ser hans omgivning ut.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255