Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-11-24

Sierra Nevada öppnar för säsongen

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-11-24

Alla förknippar kanske inte Spanien med skidåkning, men Spanien har många bra skidorter. En av de allra bästa är Sierra Nevada och den öppnar för säsongen lördagen den 25 november.

Två dagars snö och ett toppmodernt snökanonssystem gör det möjligt för Europas sydligaste skidort att öppna två kilometer pist redan i morgon lördag. Pisterna inspekterades i morse och teknikerna konstaterade att det senaste dygnets temperaturfall har gjort underverk och förhållandena i backarna är nu mycket bra.

Klockan 09:30 öppnar liftarna och de stänger 16:30, första dagen är det fyra liftar och fem pister öppna och snötäcket är enligt uppgift nu på morgonen mellan 20 och 40 centimeter och kvaliten bedöms som pulver.

Från och med lördag väntas en allmän temperaturnedgång som kommer att accentueras under nästa vecka, detta förbättrar effektiviteten på snökanonerna. Dessutom väntas mer snö under veckan som kommer, så läget ser bra ut för starten på skidsäsongen.

SnökanonÖppningshelgen har de några specialerbjudanden och de varar fram till den 30 november:

Liftkort: vuxen 25 €, ungdom 18 € - samt gratis parkering.


Sierra Nevada

Skidorten Sierra Nevada, med samma namn som bergskedjan, ligger i Andalusien i södra Spanien med Granada som närmaste stad. Här finns ett tjugotal toppar på över 3000 m ö h. Högsta toppen Mulhacén mäter 3.482 meter och är Iberiska halvöns högsta berg. Själva skidorten Pradollano ligger i sydligt läge på cirka 2100 meters höjd, skyddad av bergskedjans näst högsta topp Veleta (3.395 m.)


Restaurang mm.Det är också Europas sydligaste skidort, bara 27 km från Granada. Det är heller inte speciellt långt från kusten upp till skidåkningen, från Motril på Costa Tropical är det mindre än 10 mil och från Málaga på Costa del Sol ca 160 km.

Snötillgång, liftar och priser

Hur det ser ut med snön, liftarna och pisterna kan enkelt kontrolleras på skidortens webbsida, där finns också ett flertal webbkameror: sierranevada.es där kan man också boka boende och se vad liftkort kostar mm.
Pist
Bildtexter: Bilderna är från den 22 november i år och är officiella bilder från Cetursa Sierra Nevada S.A.  bilderna går att klicka på (större bild öppnar i nytt fönster).

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255