Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-10-20

Troligt nyval i Katalonien i januari

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-10-20

Spaniens regering är överens med det socialdemokratiska partiet PSOE att det skall hållas nyval i Katalonien i januari, uppger företrädare för PSOE.

Spaniens regering håller ett extraordinärt möte i morgon lördag för att inleda processen med artikel 155 i grundlagen, vilket får som konsekvens att Kataloniens regionala självstyre temporärt upphävs. Som en konsekvens av upphävningen av självstyret förutsätts i lagen ett nyval.

Sekreteraren för jämställdhet inom PSOE har intervjuats av TVE, den spanska statliga televisionen och då svarat att regeringen och PSOE är överens om ett nyval i januari, samma uppgifter står även att läsa i eldiario.es och i andra spanska medier.

Efter regeringens möte så kommer beslutet om att aktivera artikel 155 att skickas till senaten, de förväntas att hålla ett möte nästa fredag där regeringens beslut slutgiltigt godkänns.

EU har avböjt att medla i ärendet utan hävdar att detta är en intern Spansk angelägenhet som EU inte har mandat att agera i, en hållning som också intas av nästa alla Europeiska regeringschefer. Enligt morgonens TV-nyheter har i dagsläget över 800 företag redan annonserat att de lämnar Katalonien för andra delar av Spanien. Ingen av dem har dock för avsikt att flytta utomlands även om några också håller den dörren öppen.

Katalonien har redan förlorat stora turistinkomster sedan folkomröstningen den första oktober, de har en tjugoprocentig avbokning av reservationer enligt företaget Exceltur, det motsvarar en förlust på 1.200 miljoner Euro. Detta kommer att få mycket negativa effekter på sysselsättningen, Exceltur uppskattar att 405.000 personer arbetar direkt eller indirekt med turismen i Katalonien. Enligt José Luis Zoreda vice vd på Exceltur har ännu inget turistföretag flyttat ut från Katalonien, men samtliga har stoppat alla nyinvesteringar.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255