Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-09-26

Det förväntas en våt och varm höst i år

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-09-26

Efter en rekordsommar så förutspår nu meteorologerna en varm och regnig höst, men det förväntas dock inte tillräckligt med regn för att kompensera för den ackumulerade vattenbristen.

För Spanien förväntas temperaturer som ligger mellan 0,2 och O,5 grader över det normala för årstiden och i vissa områden i södra och norra Spanien kommer det att bli ända upp till 1,5 grader över genomsnittet. Allt enligt prognoser som det spanska meteorologiska organet Aemet har tagit fram.


Ana Casals, talesman för Aemet säger att november kommer att bli varm i hela Spanien utom i de norra delarna och december förväntas bli speciellt varm i de inre delarna av landet.

Vad det gäller regn så konstaterar Casals att en tredjedel av den årliga nederbörden kommer normalt på hösten. Prognosen för i år förutsätter ovanligt lite nederbörd i oktober, särskilt i de västra delarna av Extremadura och i sydvästra Andalusien, samt mindre uttalat i Medelhavsområdet. I november och december förväntas däremot rejält med regn i nästan hela Spanien, särskilt intensivt förväntas det bli i Baskien och på Balearerna.

AemetCasals sa att sommaren har varit "galen" och "fylld med rekord" .Temperaturen var i genomsnitt 24,7 ° C, vilket är 1,6 ° C över genomsnittet (med en jämförelseperiod mellan 1998 och 2010) vilket gör det till den andra varmaste sommaren sedan 1965. Det är bara tre tiondelar bakom rekordsommaren 2003, som hade en genomsnittlig temperatur på 25 ° C. De flesta regioner var "extremt heta", med rekordvärme i Andalusien, Extremadura, Castilla La Mancha, Madrid, Castilla-Leon och södra Aragonien.

Casals förklarar att sommaren började med en "extremt varm" juni, den varmaste sedan 1965, med en genomsnittstemperatur på 3 ° C över normal. Juni hade den första värmeböljan på sommaren och den varande åtta dagar. Juli och augusti var båda mycket heta, med genomsnittliga temperaturer mellan 0,9 ° C och 1 ° C över normala. September började med normala svängningar för den månaden, men kyldes ned den 14: e och hamnade under genomsnittet.

Sommarens högsta temperatur registrerades den 13 juli vid Cordoba-flygplats, där termometrarna nådde 46,9ºC. Córdoba i Andalusien har haft varmt i sommar: under tre månader var det 37 dagar med temperaturer på över 40ºC.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255