Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-07-31

Spanska utflyktsmål, del 11

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-07-31

Del elva av Spanska utflyktsmål bjuder på extremt vackra naturupplevelser och möjlighet till avsvalkade bad i sommarhettan.

Det är ett naturreservat med det kanske lite avskräckande namnet La Garganta de los Infiernos, som översatt till svenska blir "Helvetets hals". Och det är ett extremt område även i det faktumet att det ligger i Extremadura i Cáceresprovinsen , den allra västligaste delen av Spanien.

Det är beläget mellan den nordvästra sluttningen av Sierra de Tormantos och den sydöstra sluttningen av Sierra de Gredos och floden río Jerte. I området kan man se många vattenfall och jättegrytor i ett område som kallas Los Pilones. Alla bäckar och vattendrag bildar ett nätverk av biflöden till huvudklyftan och alla dessa rinner så småningom ut i floden río Jerte.

Av Jonny Erixon

La Garganta de los InfiernosDe två huvudattraktionerna är 13 stora jättegrytor och ett fantastiskt vattenfall Chorrero del la Virgen, som bäst ses från utsiktsplatsen "El mirador del Chorrero". Växtligheten runtomkring är mycket varierande då höjdskillnaderna ligger mellan 300 och drygt 2.000 meter över havet. Här finns både kastanjeskogar och högalpin terräng. De högsta topparna i området är Cuerda de los Infiernillos (2.281 m.) och Cerro del Estecillo (2.290 m.).

Det är särskilt populärt speciellt under sommaren att komma hit och ta ett uppfriskande dopp i de "iskalla" naturliga poolerna som finns här. Men området är tillgängligt året om.

SkyltDet är enkelt att ta sig hit, besökscentret "El Centro de Interpretación de la Garganta de los Infiernos" ligger vid riksväg: Carretera Nacional 110, Km 368, ungefär 3 km från staden Jerte. Därifrån utgår ett flertal vandringsleder, den mest använda är den som går direkt till jättegrytorna, det är en enkel promenad på ca 3 km (6 km tur och retur) det är inga problem att gå den med barn. Innan man kommer fram till grytorna kan det vara värt att göra omvägen upp till utsiktsplatsen "El mirador del Chorrero" och beskåda den hänförande utsikten över vattenfallet.

På besökscentret kan man få all erforderlig information både på spanska och engelska, det går också att få guidning om man vill det. Det finns också en närbelägen restaurang "Napoleón Valle del Jerte" och inne i staden Jerte finns fler restauranger och även hotell, dessutom finns det två campingplatser i området "Camping Valle del Jerte" och ”Campingred Bungalows Rio Jerte.
Badning
Mer information finns på: Turismo Extremadura

Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.
Spanska utflyktsmål, del 3.
Spanska utflyktsmål, del 4.
Spanska utflyktsmål, del 5.
Spanska utflyktsmål, del 6.
Spanska utflyktsmål, del 7.
Spanska utflyktsmål, del 8.
Spanska utflyktsmål, del 9.
Spanska utflyktsmål, del 10.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255