Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-07-28

Spanska utflyktsmål, del 10

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-07-28

Del tio av Spanska utflyktsmål bjuder på ett lättillgängligt berg där du har en fantastisk utsikt över Costa del Sol och i klart väder ser man också Afrika.

Mitt emellan Fuengirola och Torremolinos ligger den inte helt välkända ”staden”Arroyo de la Miel. Den är egentligen ett distrikt i kommunen Benalmádena som dessutom består av Benalmádena Pueblo och Benalmádena Costa. De är idag mer eller mindre hopbyggda men de har helt olika karaktär.

Från Arroyo de la Miel går det en linbana upp till berget Monte Calamorro, från det 771 meter höga berget har man utsikt nästan hela Costa del Sol. Man kan se stora delar av Guadalhorcedalen och vid klart väder ser man Gibraltaklippan och Gibraltar sund, samt Rifbergen i Marocko.

Av Jonny Erixon

LinbananBerget är mycket lättillgängligt tack vare linbanan som är en modern gondolbana som bekvämt tar dig upp på berget på ungefär 15 minuter. Vill man kan man givetvis åka åt ena hållet och gå åt det andra, det finns en väg också. Uppe på berget utgår flera vandringsleder till Torremolinos, Fuengirola mm. Om du har en mountainbike så ta gärna med den upp i gondolen, det finns leder att cykla ner på. Berget kan besökas av alla unga som gamla, det är uppsatt ordentligt med staket.

För mat och dryck finns det en cafeteria vid linbanans dalstation och en uppe på berget, de erbjuder kalla och varma drycker, snabbmat, sallader och glass, dessutom finns det en kiosk uppe på berget.
Strax intill toppen finns det en utställning med rovfåglar, där erbjuds dagliga shower med falkar, örnar och ugglor.

Man behöver ingen bil för att ta sig till berget, pendeltågsstationen Arroyo de la Miel ligger strax intill linbanans dalstation. Pendeltåget ”Cercania” linje C1 mellan Malaga och Fuengirola går var tjugonde minut. Det går också utmärkt att kombinera berget med ett besök på Tivoli World som ligger på bekvämt gångavstånd från både tågstationen och linbanan.
Tivoli World
En liten brasklapp: Som alla linbanor så stängs driften vid kraftiga vindar, stormar det så går inte gondolbanan. Mer information om linbanan: http://telefericobenalmadena.com. Mer information om Tivoliworld: http://www.tivoli.es.

Bildtexter: Överst; Monte Calamorro - foto,Wikimedia. Mellanbilden; Teleférico de Benalmádena - foto,Robbie Jim. Nederst; Tivoli Worldc – foto, Tivoli World. Samtliga bilder utom den översta är klickbara (öppnar i nytt fönster).

Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.
Spanska utflyktsmål, del 3.
Spanska utflyktsmål, del 4.
Spanska utflyktsmål, del 5.
Spanska utflyktsmål, del 6.
Spanska utflyktsmål, del 7.
Spanska utflyktsmål, del 8.
Spanska utflyktsmål, del 9.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255