Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-07-17

Spanska utflyktsmål, del 7

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-07-17

Del sju av spanska utflyktsmål bjuder på en stad. En mycket underskattad stad, men en stad som är både vacker och sevärd.

Det finns så otroligt mycket mer att se i Spanien än stränderna och storstäderna Madrid, Barcelona, Granada och Sevilla. Dessa är i och för sig samtliga sevärda städer, men ofta förbises pärlor i resten av Spanien.

Nu handlar det om Logroño, huvudstad i La Rioja, det berömda vinområdet i norra Spanien. Staden har allt som gör livet trevligt, en vacker gammal stadskärna med fler pincho (tapas) barer än du kan räkna. Strax intill centrum finns det ett område på fyra kvarter där det har samlats över 50 högklassiga tapasbarer.Av Jonny Erixon
En huvudgata

Staden är med kontinentala mått mätt inte speciellt stor, där bor lite drygt 150.000 invånare. Den ligger naturskönt vid floden Ebro och pilgrimsleden Camino de Santiago passerar genom staden som därigenom är en naturlig rastplats för många pilgrimer. Staden ligger strategiskt placerad mellan många andra större städer så staden är en bra bas för den som vill utforska norra Spanien.

Läget bidrar till att priserna är behagligt låga och att mat och vin håller högsta klass. Dessutom finns här konstigt nog nästan inga turister (frånsett rastande pilgrimer).
Katedralen
Om du har ont om tid och bara vill göra det absolut viktigaste: Ta då och besök en bodega och gå ut på stan för några pinchos (tapas). Bodegas Franco-Españolas ligger tvärs övers floden från gamla stan sett, en fem minuters promenad. Hemingway brukade besöka den när han var på besök i staden. Gå sen tillbaka över floden och få en lunch eller middag runt Calle del Laurel och Calle San Juan, de berömda pinchogatorna.

Man kan givetvis besöka staden året om men den bästa tiden är i oktober när bladen ute på vinodlingarna växlar färg, ett annat tips är i september när stadens skyddshelgon San Mateo firas, en feriavecka med mycket galenskap.
Att ta sig dit

Logroño ligger 336 km från Madrid, 152 km från Bilbao och 468 km från Barcelona. Man kan givetvis åka bil dit, men de har en flygplats (Aeropuerto de Logroño-Agoncillo) med regelbunden trafik med Madrid. Tåg och buss är andra alternativ, när det gäller trafiken mellan Madrid och Logroño så rekommenderar jag ALSA-bussen. Den tar ungefär samma tid som tåget till en fjärdedel av priset och det finns wifi ombord på bussarna.
Floden Ebro
Bildtexter: Översta bilden visar stadens vapen. Bild 2 är från en centrumgata i Logroño, foto: Asprojuma. På bild 3 ser man katedralen i Logroño, foto: Josep Renalias. Den understa bilden visar Puente de Piedra och floden Ebro. Alla bilder utom den översta går att klicka på (större bild öppnar i nytt fönster).

Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.
Spanska utflyktsmål, del 3.
Spanska utflyktsmål, del 4.
Spanska utflyktsmål, del 5.
Spanska utflyktsmål, del 6.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255