Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-07-05

Stor sexring krossad i Marbella

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-07-05

Polisen har arresterat 34 misstänkta och fritagit 13 prostituerade som tvingades av ett kriminellt gäng bulgarer att råna välbeställda turister.

Enligt polisen så försökte gänget ta "absolut kontroll" över prostitutionen på Costa del Sol. Av de 34 arresterade personerna blev 26 fångade i Spanien och resten i Bulgarien.

Vid tillslaget beslagtogs 50.000 euro, 1.600 pund och 300 dollar i kontanter, ett dussin exklusiva klockor (inklusive 6 Rolex) samt en stor mängd droger. Sex fastigheter och 18 lyxbilar har också tagits i beslag. Många bankkonton har också blivit spärrade, tillslaget föregicks av ett spaningsarbete som har pågått under tre år. De pengar som gänget har kommit över användes till att köpa lyxbilar och små mängder med kontanter skickades regelbundet tillbaka till Bulgarien.

Polisen tror att det bulgariska nätverket har funnits på Costa del Sol i minst sex år och de har härjat utmed kusten men framförallt i det exklusiva marinaområdet Puerto Banus och i ett kasinokomplex nära Marbella.

'Av Jonny Erixon
Tillslag
De 13 kvinnorna som befriades var huvudsakligen från Bulgarien, EU:s fattigaste land. Där de medvetet fångades i de fattiga slumområdena med löfte om ett bättre liv. Men när de kom till Spanien tvingades de till att arbeta som prostituerade och tjuvar 24 timmar om dygnet. Om de vägrade hotades de med våld och hot mot sina familjer och barn i Bulgarien.

Kvinnorna bodde i samma lägenhet i Torremolinos men skickades ut med bil varje natt till sina "arbetsplatser" bevakade av sex till sju "vakter ". De arbetade då företrädesvis på bordeller och hotell i Puerto Banus och Marbella. Från kunderna stal de sedan kontanter, klockor, kreditkort och andra värdesaker. De tog ofta med kunderna till bankomater för att ta ut stora summor pengar, på så viss lyckades de få kontroll över deras kreditkort. Ofta märkte kunderna inte att de hade blivit rånade innan de var tillbaka i hemlandet.

Polisen började sin utredning i september 2014 efter att en bulgarisk kvinna berättat för polisen i Marbella att hon hade flytt från personer som tvingade henne att arbeta som prostituerad. Den spanska polisen tog kontakt med polisen i Bulgarien för att göra en gemensam utredning. Europol blev också inkopplad på fallet. Polisen tror sig nu ha tagit samtliga medlemmar i nätverket och de räknar inte med några fler arresteringar i nuläget.
Tillslag

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255