Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2017-06-28

SAS öppnar upp bas i Málaga första kvartalet 2018

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2017-06-28

SAS räknar med att deras nya bas i Málaga kommer att starta upp första kvartalet 2018. Det meddelar SAS till Svenska Magasinet på onsdagen. Som vi kunde berätta i torsdags blir Málaga tillsammans med London (Heathrow) nya baser i Europa.

Av Ola Josefsson

Fyra nya A320neo baseras i Málaga. Jämfört med nu blir trafiken omvänd och flygen utgår från Málaga till destinationer i Skandinavien.
- Vi räknar med att basen i Málaga startar upp under första kvartalet 2018, säger Mariam Skovfoged vid SAS pressinformation till Svenska Magasinet.

Som Svenska Magasinet berättade redan den 2 februari startar SAS ett nytt bolag som från i höst ska flyga med en irländsk licens. Dessutom startar bolaget två baser som piloter och kabinpersonal utgår från. Det var redan då klart att det skulle bli en bas i London och en i Spanien.

Även Barcelona, Alicante och Palma de Mallorca nämndes som tänkbara alternativ. Att det blev Málaga kommer inte som någon överraskning. SAS har viktiga kunder och många resenärer som har anknytning till Costa del Sol genom semesterbostäder och fritidsboende.
- Málaga är en destination där vi har riktigt många passagerare så av den orsaken har vi valt att ha basen där, säger Mariam Skovfoged.

Beslutet att det blev Málaga kom inte som någon överraskning då det var en av de flygplatser som legat högt upp i spekulationerna.
- Spanien är i fokus för oss. Vi har många passagerare på våra linjer dit och har även ökat kapaciteten det senaste året.

Redan nu har SAS flyg till Málaga från samtliga huvudstäder i Skandinavien. Dessutom finns linjer till ytterligare sju spanska destinationer: Alicante, Barcelona, Fuerteventura, Las Palmas, Mallorca, Teneriffa, Ibiza.

När basen i Málaga öppnar första kvartalet 2018 blir trafiken omvänd. Fyra nya A320neo baseras på den spanska Solkusten och utgår från Málaga.
Det nya bolaget SAS Irland kommer att stationera folk i Málaga. Det krävs 30 personer per flygplan, tio piloter och 20 i kabinen.

Hur blir det med rekrytering av personal?
- Just nu pågår rekryteringen av personal genom CAE Parc Aviation och det är fint intresse, säger Mariam Skovfoged till Svenska Magasinet.
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255