Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-05-11

Gripna för dödsolyckan i San Pedro kopplas samman med eftersökt kvinna

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-05-11

Den brittiske medborgaren Westley George Capper som greps i Estepona bara några minuter efter att 40-åriga trebarnsmamman Fátima Dorada blivit påkörd vid boulevarden i San Pedro Alcántara har varit misstänkt för att ligga bakom försvinnandet av Agnese Klavina.

Fátima Dorado som ursprungligen kommer från Bolivia hade precis lämnat jobbet på en restaurang och var på väg hem till bostaden där hennes man väntade med det ena barnet, bara tolv månader gamalt, då hon blev påkörd av en bil i hög hastighet och kastades 30 meter.

Tack vare tre ögonvittnen till måndagens dödsolycka i San Pedro som kunde lämna vittnesuppgifter om en engelskregistrerad mörkfärgad Bentley kunde bilen lokaliseras tio minuter senare vid hotell Diana Park i Estepona. Bilen var varm och hade en buckla höger fram efter olyckan.

Marbellapolisen kunde gripa två personer som färdats i bilen, Westley Capper, 38, och Craig Porter, 34. Bägge är kända hos polisen sedan tidigare.

38-åringen testades positivt vid en alkoholtest i måndags och ska enligt uppgifter till dagstidningen Diario SUR haft 0,70 milligram alkohol per liter utandningsluft vilket är tre gånger över gränsvärdet. 34-åringen har blivit frisläppt efter förhör skriver tidningen.

Westley Capper är son till den kände brittiske affärsmannen och mångmiljonären John Capper som har skapat sin förmögenhet genom fastighetsinvesteringar i Storbritannien och på Costa del Sol. 38-åringen har sedan i måndags suttit frihetsberövad i polishuset i Marbella och en häktningsförhandling kommer att hållas inom kort.

Den brittiske medborgaren Westley Capper är gripen för att ha orsakat dödsolyckan, smitning, fylleri och förfalskade dokument.

Capper och hans kamrat Craig Porter är kända av polisen sedan tidigare. I slutet på 2014 togs de in på förhör i samband med försvinnandet av lettiskan Agnese Klavina. Den unga kvinnan sågs senast den 6 september 2014 på ett diskotek i Marbella. I Klavinas umgängeskrets ingick flera svenskar.

En övervakningskamera hade filmat Capper och Porter utanför diskotek Aqwa Mist i Marbella när de hade försökt plocka upp kvinnan vid sextiden på morgonen den 6 september 2014.

Tre dagar efter försvinnandet fångades männen återigen på en övervakningsfilm, denna gång i fritidshamnen puerto de La Duquesa i Manilva när de skulle lasta på något större föremål på en båt som ägs av Capper.

Dessa uppgifter låg till grund för att Capper och hans kamrat greps och åtalades för olaga frihetsberövande. Den domstol som prövade fallet beslutade senare att de båda männen skulle frisläppas.

Agnese Klavina är ännu försvunnen.

Försvunna Agnese troligtvis död

Agnese Klavina fortsatt försvunnen
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255