Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-04-08

Svenskar drabbade efter polistillslag mot IPTV-leverantörer

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-04-08

Svenska Magasinet har under de senaste dygnen mottagit e-post och samtal från upprörda kunder hos IPTV-leverantörer som betalat abonnemang för tv-boxar för att kunna se dansk, svensk och norsk tv. Sedan i tisdags ligger sändningarna nere från Unistream.

Av Ola Josefsson

Ett av företagen som uppges ha drabbats är Idea data som har sitt kontor i Centro Idea i Mijas. Företagets ägare Lasse Bøgh greps vid ett polistillslag i tisdags. Nu väljer Lasse Bøgh att träda fram i en e-post och berätta vad som hänt.
- De två senaste dagarna har varit ett helvete för mig. Jag har aldrig någonsin varit i en liknande situation.

Enligt Lasse Bøgh har Unistream stängts ned efter att spansk polis inledde en större aktion över hela Spanien. Vem eller vilka som ligger bakom att spansk polis plötsligt gör tillslag är inte helt bekräftat och i nuläget vill de flesta som Svenska Magasinet har talat med inte gå ut offentligt då undersökningar pågår. Fortsatta polistillslag är att vänta.

En källa som Svenska Magasinet talade med igår torsdag uppger att det kan vara brittiska tv-kanaler som pressat på för att Spanien ska agera.
Det finns en stor irritation bland brittiska public service-kanaler att IPTV-leverantörer illegalt vidareutsänder signaler. Även Sveriges Television har pressat på för att spanska myndigheter ska agera mot pirat-distributörer.

Enligt obekräftade uppgifter till Svenska Magasinet på fredagen verkar det vara Disney Channel som är den agerande parten. Det är känt sedan länge att Universial Studios pressar på för att rensa upp i den illegala djungeln av IPTV-leverantörer.

Uppgifter till Svenska Magasinet uppger att Idea Data, Tveone,Flexnet och ScandinavianTv på Costa del Sol har blivit stängda och här pågår fortsatta undersökningar. Det finns tecken som tyder på att andra IPTV-leverantörer på Solkusten börjar få kalla fötter. Efter polistillslagen under veckan har dessa gjort förändringar i sitt utbud på sina webbplatser. De hoppas ta över kunder från företag som stängts ned.

Tillslagen som skett under veckan innebär att samtliga tv-kunder som köpt utbud kopplat till Unistream har blivit av med sin tv-signal och att inbetalningar till Unistream är förlorade.
- Vi, Andreas och jag är mycket ledsna för detta. Vi har meddelat alla som frågat att risken för att detta skulle ske alltid har funnits där. Men eftersom vi har kunnat hålla på länge så trodde vi att risken för nedstängning hade minimerats, skriver Lasse Bøgh i en e-post och ger en varning:
- Betala inte in till någon under längre tid, för nu vet vi inte vad som kan ske i fortsättningen.

Svenska Magasinet berättade i septembernumret 2013 om verksamheten som är utbredd på Costa del Sol. Sveriges Television hade skickat ut ett pressmeddelande där flera IPTV-leverantörer namngavs. De företag som namngavs den gången finns inte med bland de som under veckan har stängts ned.

När Svenska Magasinet igår ringde upp SVT World och Connova som ligger bakom den tekniska supporten hade inte någon fått kännedom om tillslagen på Solkusten under veckan.
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255