Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2015-11-19

Spred falska uppgifter om terroristattentat i Estepona

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2015-11-19

”Nästa attack blir i Estepona i provinsen Málaga i södra Spanien”. Nu har en 21-årig marockan och tre andra unga män i 20-årsåldern gripits av polis misstänkta för att ha orsakat obefogad oro hos allmänheten genom att sprida falska uppgifter i sociala nätverk. Det skriver Diario SUR.

Det hade bara gått 72 timmar efter terroristattentatet i Paris så började det dyka upp uppgifter på nätet att nästa attack skulle ske i Estepona. De tre unga männen hade gjort ett fotomontage av en tidning som de spred i grupper på WhatsApp till ungdomar och elever som i sin tur larmade föräldrar och lärare.

Nationalpolisen i Estepona fick kännedom om de falska uppgifterna som spreds och inledde en undersökning för att identifiera de ansvariga. En 21-årig man ursprungligen från Marocko är den som började sprida de falska uppgifterna. När mannen greps hävdade han att det var ett skämt.

Ytterligare tre män som är nära vänner till 21-åringen misstänks ha varit inblandade i att sprida uppgifterna. Två av dem är marockaner medan den tredje kommer från Ryssland.

Polisen har inlett ytterligare en utredning efter att det i måndags började cirkulera uppgifter om att en beväpnad jihadist hade gripits i köpcentret Vialia i Málaga. För att det skulle verka trovärdigt användes ett foto av ett annat gripande. Även här försöker polisen identifiera vilken eller vilka som ligger bakom den felaktiga nyheten.

Enligt den nya lagen ”Ley de Seguridad Ciudadana” (Munkavlelagen som den har döpts till i svenska medier...) kan spridandet av falska uppgifter som skapar oro bland befolkningen ge böter på mellan 100 till 600.000 euro.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255