WTA-turneringen Andalucía Tenis Experience på Club de Tenis Puente Romano i Marbella var den första men inte den sista. Turneringen kommer att spelas i Marbella i minst tre år. Det säger direktören inom Actividades y Promoción Deportiva vid regionalregeringen Junta de Andalucía, Ignacio Rodríguez till dagstidningen La Opinión de Málaga idag.

Den andalusiska regeringen har skaffat sig rättigheterna under denna tid för att organisera tenmnisturneringen i Marbella. Årets upplaga som färdigspelades i söndags ledde till ”stor framgång både för deltagarna som organisation”, enligt Rodríguez.

Trots en investering på över två miljoner euro så är det motiverat då det blir en ”ekonomisk avkastning genom turism och media”.

”Det bidrar till turism, handel och idrott. Vi har visat att vi kan arrangera stora evenemang och få spelare i världsklass till Andalusien och att dessa på samma gång på samma gång kan njuta av stränder, bra hotell och allt annat som Andalusien kan erbjuda”, säger Ignacio Rodríguez som okså berömmer världsettan Serena Williams insats trots förlusten i första matchen.

”Serena var skadade och gjorde en stor insats. Vi måste erkänna att hon kämpade för att vinna, men turneringen visar även sin styrka att känner man sig inte till hundra procent så kommer nederlaget”.

Det finns även planer på att organisera en ATP-turnering i Andalusien för manliga spelare.