Den särskilt i Spanien mycket populära meddelandetjänsten Whatsapp upphör med stöd för Blackberry OS och Windows Phone vid årsskiftet. Lägre fram på året upphör stödet för flera andra plattformar.

För Blackberry OS och Windows Phone 8.0 (eller äldre) upphör stödet den 1/1-2018. Det slopade stödet innebär inte att Whatsapp kommer att sluta fungera omedelbart. Det kommer däremot inte att gå att lägga till nya konton och funktionaliteten kommer på lite sikt att försvinna. Att använda en mjukvara på en plattform som inte stöds utgör också en betydande säkerhetsrisk.

Den 30/6-2018 upphör sedan stödet för Nokias Symbian S60 och den 31/12-2018 upphör stödet för Nokia S40. Detsamma kommer att hända med Android 2.3.7 från den 1/1-2020.

Enligt Facebook som äger Whatsapp så har de äldre operativsystemen helt enkelt inte den kapaciteten som som krävs för att ge en bra funktion, därför läggs stödet ner. De poängterar dessutom att det tyvärr inte finns något sätt att föra över chatthistorik till en ny enhet. Den som har en Blackberry som kör Adroid påverkas inte av detta i nuläget.