Volvo Ocean Race har öppnat ett museum i Alicante i Spanien. De gör det tillsammans med regionalregeringen i Valencia. Museet öppnades i tisdags och ska bli ett dynamiskt tillskott till regionens kultur, utbildning och sportevenemang. Volvo Ocean Race har redan sin permanenta bas i Alicante. Det skriver tidskriften Båtliv.

Museet är först i sitt slag i hela världen med att erbjuda besökare extrema utmaningar med elitseglare och tävla mot dessa i Volvo Ocean Race, som är världens längsta och tuffaste professionella sporthändelse.

Vid invigningen fanns bland andra regionalregeringens president Alberto Fabra, Sonia Castedo, borgmästare i Alicante, och Knut Frostad, vd för Volvo Ocean Race på plats.

Museet ligger vid Alicantes före detta maritima station. Det är fulladdat med den senaste tekniken så att besökarna kan få en bra inblick i förhållandena under Volvo Ocean Race. Här visas bland annat den senaste kommunikationstekniken, livet ombord, marina ekosystem med mera.

Annons

Museet ska också erbjuda ett utbildningsprogram för seglingsintresserade. Här finns även kafé och andra faciliteter skriver Båtliv.

– Vi är väldigt stolta för att kunna öppna dörrarna till det nya Museo Volvo Ocean Race. Det är ett unikt projekt som kommer att förvåna och underhålla tusentals besökare under de kommande åren, säger Knut Frostad, som själv har deltagit i Volvo Ocean Race fyra gånger.

– Alicante är vårt hem och vi tycker att det känns bra att kunna välkomna även våra grannar på besök när det tajtaste racet i tävlingens 39-åriga historia håller på att avgöras.

Foto: Volvo Ocean Race