Säkerhetspådraget blir enormt inför starten på den världsberömda världsomseglingen Volvo Ocean Race. Mellan den 11 och 22 oktober kommer det att finnas fler än 1.000 poliser och vakter som bevakar tillställningen.

Säkerhetsåtgärderna kring hamnområdet i Alicante har intensifierats efter terrorattackerna i Barcelona tidigare i år och säkerhetsplaneringen har godkänts av både lokala och regionala myndigheter. Både lokalpolisen, Nationalpolisen och Guardia Civil är engagerade i säkerhetsarbetet.

Under dessa dagar kommer trafiken att begränsas kraftigt i vissa områden så det kan vara en bra ide att under dessa dagarna använda sig av allmänna kommunikationer i största möjliga utsträckning.
Det 55.000 kvadratmeter stora Alicante Race Village öppnar sina dörrar för publiken den 11 oktober, den största enskilda konstruktionen är Volvo Pavilion där varumärket Volvo visas. Den 14 oktober är det en tävling i hamnen (In-Port Race) och den 22 oktober går starten för första etappen som går från Alicante till Lissabon.

Det förväntas en enorm tillströmning av turister och Alicante kommun förväntar sig genererade intäkter på i storleksordningen 60 miljoner euro.
Mer information på evenemangets hemsida: Volvo Ocean Race

Annons

Bildtexter: Övre bilden, Volvo Ocean Race, foto: Chris Hill / Puma Ocean Racing. Undre bilden visar årets race, bild: Volvo Ocean Race.