”No feria” i Málaga i år, men matmarknad och kulturfesten Vive Málaga ska få stan att leva. Och 400 lokalpoliser ska se till att semesterlediga inte festar loss för mycket.

Under normala tider skulle det vara feriaveckan i Málaga. Dans på gator och torg under dagtid i Gamla stan och nöjespark på feriaområdet utanför stan under natten.

I år blir det lugnare firande under temat ”no feria”. Men. Samtidigt arrangeras Vive Málaga som ska göra att stan lever upp.

38 barer tillsammans med öljätten San Miguel arrangerar tapasrunda under Vive Málaga med specialpriser som tapas plus en öl för fyra euro. Eller en portion och två öl för tio euro.

Och mellan den 19 till 22 augusti blir det matmarknad i parken ovanför hamnen och på Plaza de la Marina mellan klockan 11 till 23. Där provinsstyrelsen Diputación under temat Sabor a Málaga arrangerar matmarknad där det blir möjlighet att köpa och smaka lokala produkter från provinsen.

Bland annat många av de utmärkta ostar och viner som produceras. Den 20 augusti blir temat Málagaprovinsens bästa tapas.

Hotellen i Málaga redovisar i nuläget en beläggning på 75 procent och turistlägenheterna en beläggning på 88 procent.

Under en normal vecka med feria arrangeras det tjurfäktningar. I år blir det tre corridas de toros under temat ”Feria Taurina 2021” i La Malagueta. Arrangören Lances de Futuro har två tjurfäktningar på fredag och lördag med Morante, Ortega och Aguado respektive Vega, Cayetano och Roca Rey. På söndagen är det ytterligare en corrida med ungtjurar.

På grund av pandemin ska varannan sittplats vara ledig. Arenan tar normalt 9.032 åskådare.

Enligt José María Garzón vid arrangören Lances de Futuro har biljettförsäljningen gått bra. På måndagen fanns det i stort sett bara biljetter på ”sol” att köpa.