Efter att ha varit inställd under två år på grund av pandemin invigningstalar den lokala sångaren Fran Terrén ikväll klockan 21.30 vid Palacio de la Paz vid feriaplatsen i Fuengirola. Det är fritt inträde från att dörrarna öppnar klockan 20.30 till att det blir fullsatt.

Efter invigningstalet väntar en öppningsceremoni utanför Palacio de la Paz där nationalhymnen framförs av den kommunala musikkåren samtidigt som feriabelysningen tänds.

På fredagen är det lokal religiös helgdag i Fuengirola för att hedra stadens skyddshelgon Virgen del Rosario. Festligheterna inleds klockan 10 på ”kyrktorget” plaza de la Constitución.

La Oreja de Van Gogh, Manuel Lombo, Funambulista, Nancys Rubias, Mario Vaquerizo och Samantha Hudson är några av de som uppträder under ferian.

Sista dagen av ferian, den 12 oktober som även är Spaniens nationaldag så är det Flamencofestival i Palacio de la Paz.

På söndag klockan 18.30 är det tjurfäktning i Fuengirola med anledning av stadens festligheter för att hedra skyddshelgonet Virgen del Rosario. Det blir ett välgörenhetsevenemang med lokala matadorer och ungtjurar där behållningen oavkortat går till Fuengirola och Mijas Alzheimerförening.

Feria de Nerja 2022

Det ska tilläggas att ferian i Nerja pågår mellan den 8 till 12 oktober. Den inleds klockan 20.30 på lördag med invigningstal och fyrverkeri samt tänd feriabelysning.