Kommande veckoslut och framför allt på söndag firas vinskörden Fiesta de la Vendimia i Manilva. Det är en av de trevligaste festligheterna på Solkusten. I Manilva har det framställts vin från de böljande kullarna sedan 1500-talet.

På söndag ska det trampas vin bland tusentals besökare. Det är en traditionell fest och vi slipper allt vad bottellón heter. Här kan du glömma ungdomsfylleri och nedskräpade gator. Vinfesten i Manilva är rena rama motsatsen.

Från de första timmarna på söndag morgon fylls gatorna med människor som ska fira årets vinskörd. Traditionell vinframställning visas och den är druvan moscatel som spelar huvudrollen för dagen.

Vackra flickor i en speciell klädnad går i procession utmed gatorna i samband med en åminnelse för jungfrun Virgen Nuestra Señora de los Dolores. De ber att jungfrun ska skydda vinområdet.

Annons

Det har odlats vin i Manilvaområdet sedan 1500-talet då Duque de Arcos eller herr Condado de Casares planterade de första vingårdarna. Sedan dess har hantverket gått från far till son många gånger om.

Manilva gränsar till provinsen Cádiz och förenar Costa del Sol med Campo de Gibraltar med det fina området som går under namnet Punta Chullera. Du hittar till Manilva genom att köra A-7:an mot Algeciras.

Adresser:
Oficina de Turismo, Edif. Mikonos , Puerto de la Duquesa Tlf: (+34) 952 89 74 34/ 952 89 38 16 Fax: (+34) 952 89 63 08