Med den siffran blev det ett nytt rekord för oktober, produktionen blev hela 4,33 TWh för månaden enligt uppgifter från den spanska vindkraftsorganisationen (AEE).

Det var en betydande uppgång i jämförelse med september då vindkraften bara svarade för 12,2 procent av den totala elförbrukningen.

Detta avspeglade sig i elpriserna på grossistmarknaden där elen sjönk från 71,27 euro per MWh i september till 65,08 euro per MWh i oktober.

På Kanarieöarna slog vindkraftproduktionen alla sina rekord i somras, i juli låg andelen på 15 procent under flera dagar. Vindens andel på Kanarieöarna under januari till oktober har ökat till 7,4% i år, från 4,5% under samma tid 2017. Solkraftnyheter

Annons

Den Spanienbaserade solkraftproducenten Solarpack Corporacion Tecnologica SA planerar för en nyemission på totalt 100 miljoner euro. En stor del av pengarna skall användas för att bygga er rad solkraftprojekt under de närmaste 15-18 månaderna i Spanien, Chile och Indien. Projekten tillsammans skall generera el i storleksordningen 510 MW. En del av pengarna kommer också att gå till att förvärva 13 MW operativa tillgångar i Spanien samt att stödja landets nya 2.9 GW vindkraftprojekt.

Projektet genomgår för närvarande en godkännandeprocess på den spanska värdepappersmarknadskommissionen (CNMV).