En diet rik på flavonoider tillsammans med en måttlig konsumtion av vin bekämpar förkylningssymptom. Det visar en vetenskaplig undersökning vid University of Medicine i Washington och som publiceras i den prestigefyllda tidskriften Science.

Egenskaperna hos vin beskrivs som ”anti-influensa”. Mikrober eller mikroorganismer som finns i mag-och tarmkanalen reagerar positivt på flavonoider som finns i rött vin. Och dessa mikrober går igång och bekämpar förkylningssymptomen skriver Science.

När vintern och kylan inträffar kommer i regel förkylningar som ett brev på posten. Och det finns många tips för att undvika att bli förkyld. Förebyggande vanor som att tvätta händerna med tvål och vatten är ett gott råd. Dessutom finns det livsmedel som hjälper till att motverka förkylning bland annat ett måttligt intag av vin.

Det är livsmedel rika på flavonoider som begränsar förkylningssymtomen. En kost rik på grönsaker och baljväxter tillsammans med en måttlig och ansvarsfull konsumtion av vin stärker immunsystemet som bidrar till att bekämpa förkylningar och influensa.

Flavonoider som finns i druvskalet hjälper mikrober eller mikroorganismer att bekämpa förkylningar visar undersökningen som Science citerar.