Fuengirolas innebandylag spelar på lördag klockan 16 och söndag klockan 10 mot UHK Madrid. Efter jul- och nyårsuppehållet sätter nu Spaniens nationella högsta serie i innebandy igång och CUF Fuengirola jagar återigen en slutspelsplats.

– Fuengirola har under de senaste fyra åren lyckats ta sig till final inte mindre än tre gånger och det har blivit silver alla gånger, senast i våras, säger Niklas Amnefelt, en av två svenskar i laget.
– Efter en trevande höst med endast tre segrar så gäller det nu att vinna så många matcher som möjligt under våren för att ta sig till slutspel.

Fuengirola är enda lag i Spaniens södra del medan de övriga lagen kommer från Madridområdet. Utan något som helst stöd från varken sponsorer eller kommun så lyckas man vara ett topplag år efter år.
Klubben arrangerar även en av Spaniens största internationella innebandyturneringar varje år i samband med de internationella dagarna i Fuengirola kring månadsskiftet april/maj.

– Fuengirolalaget består av många nationaliteter vilket bidrar till en dynamisk spelstil som många motståndare har svårt för. I år har vi åtta 8 spanjorer, en dansk, två finländare och två svenskar i laget. Förutom mig själv är det Erik Anderson, säger Niklas Amnefelt.

Annons

CUF Fuengirola tränar och spelar sina hemmamatcher i Elola sporthall för de som vill komma dit och heja fram laget.

Vill du ha mer information om matcher, träningar eller om du är spelare är du välkommen att kontakta Niklas på e-postadressen: niklas.amne@gmail.com