Vélez Málaga undersöker i nuläget möjligheten att inleda passagerartrafik och godshantering på flygfältet Aeródromo Leoni Benabú även känt under namnet Aeropuerto de la Axarquía. Målet är att länka ihop flygplatsen med kommunens mat- och industripark för att kunna få ut varorna snabbare på marknaden.

Rullbanan mäter 1.200 meter och nu vill kommunen bygga ut det lilla flygfältet som ligger vid samhället Trapiche, tre kilometer norr om Vélez Málaga. Här finns sedan tidigare flygskola och flygklubben Real Aeroclub de Málaga som är bas för cirka 70 sportflygplan.

Målet är att flygfältet ska kunna ta emot flyg med 50 passagerare plus fraktflyg för att kunna transportera tropiska frukter som odlas i området enligt ett uttalande från koalitionen bestående av PSOE och det lokala partiet GIPMTM som styr i kommunen.

Start- och landningsbanan måste utökas till 1.400 meter samtidigt som en passagerarterminal måste byggas liksom godsterminal.

Annons

På flygfältet finns provinsens pilotskola etablerad sedan tidigare. Även pilotskolan kommer att utökas med flygsimulatorn Airbus 320.