Regnet som har fallit under de senaste månaderna gör att det inte kommer att bli någon vattenbrist i sommar, det säkerställer också bevattningen för jordbruket. Uppgifterna förmedlades igår av den regionala administrationen vid ett möte i förvaltningskommittén för Guadalhorce-Limonero systemet.

Tillgången på vatten är säkrad fram till slutet av september, men om det inte kommer regn i början av oktober då kan det uppstå problem. Jordbruket i Guadalhorcedalen är garanterade 25,5 hektometer vatten från nu och fram till slutet av september.

Vad gäller vattenförråden så är Concepción som täcker västra Costa del Sol fylld till 97% med 60 hektometer vatten, så här finns inga problem. Det är däremot sämre med det större förrådet La Viñuela som förser Axarquía med vatten, den innehåller 63 hektometer – vilket bara är 38% av dess kapacitet.

Vid mötet i går insisterade de andalusiska regionalmyndigheterna på att arbetet med förebyggande åtgärder som sparar på vattenresurserna måste fortsätta under de kommande månaderna.