Fuengirolapolisen söker en man och två kvinnor som enligt uppgifter ska ha misshandlat en 42-årig väskryckare så illa att denne senare avled. Det handlar om tre yngre personer som polisen försöker identifiera och som gav sig på 42-åringen som stal handväskan från en kvinna som var på väg till jobbet.

Dagstidningen Diario SUR hänvisar till obduktionsrapporten från rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga som säger att mannen avled på grund av skallskador som blev resultatet av misshandeln. Händelsen inträffade klockan 07.45 den 8 februari på avenida Ramón y Cajal i Fuengirola och polisen söker vittnen.

Väskryckaren var en storvuxen man, bosatt i Marbella, som slet åt sig väskan som kvinnan hade hängt över axeln. Tre personer, en ung man och två unga kvinnor, observerade händelsen och sprang ifatt mannen.

Den yngre mannen slog ned väskryckaren på gatan och ska troligtvis fortsatt att sparka mannen i huvudet efter att han låg på gatan. Han överlämnades väskan till ägaren.

Annons

Den 42-årige väskryckaren ådrog sig kraftiga skallskador och fördes till intensivvårdsavdelningen. Där avled han efter några dagar. 42-åringen är känd hos polisen sedan tidigare för olika brott och stölder.

Fuengirolapolisen har gjort efterforskningar i området och även försökt kartlägga händelsen med hjälp av övervakningskameror i området.

Vittnen till händelsen kan kontakta polisen på tlf 091.