Den senaste rapporten om intolerans mot kristna visar att 493 attacker utfördes i Europa de senaste två åren. Vart femte fall av Kristifobi sker i Spanien. Flest inträffar i Frankrike.

Rapporten ”Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europé” visar att 96 fall inträffade i Spanien vilket endast överträffas av Frankrike med 153. Politisk förföljelse, diskriminering, attacker men även mord på grund av att personen är kristen inträffar i Europa.

14 fall rapporteras i Sverige vilket gör att landet har flest rapporterade fall om intolerans mot kristna bland de nordiska länderna.

De som står bakom rapporten tillägger att det finns ett mörkertal eftersom det talas lite om intolerans mot kristna. De hoppas att rapporten ska få offer för intolerans och diskriminering att berätta sina historier och att medvetenheten ökar bland alla goda människor och att fenomenet tas på allvar.

Annons

Kristna är även utsatta vid terroristattacker. I Frankrike dödades prästen Jacques Hamel av två jihadister vid ett attentat.

Sverige får kritik för att landet har utvisat kristna till Iran trots fara för deras liv.