Teatro Calderón i Motril firar 140 år med Plácido Domingo den 26 mars. Biljetterna börjar säljas från idag fredag. Världstenoren uppträder tillsammans med sopranen Mariola Cantarero från Granada, pianisten Eugene Kohn och Málagas symfoniorkester. Det blir ett av de största musikevenemangen på kusten under året.
Jubileumskonserten för Teatro Calderón de la Barca som arrangeras av Motril kommun kommer att hållas i tjurfäktningsarenan Plaza de Toros.

Plácido Domingo är ute på turné och besöker Teatro Massimo Palermo, Mexiko City, Monterrey, Buenos Aires, Paris, Versailles, Dubai, Salzburg, München och Verona. Plácido Domingo gör även ett stopp i Motril.

Kommunalrådet för kultur i Motril, Miguel Ángel Muñoz, tackar Plácido Domingo för det intresse tenoren själv har visat för att fira teaterns 140-årsjubileum.

Biljetter finns att köpa från idag på webbplatserna culturamotril.es och placidodomingomotril.es samt vid teatern i Motril.

Senast Plácido Domingo uppträdde på kusten var den 18 augusti fjol vid Starlite festival i Marbella. Dessförinnan var det den 26 oktober 2012 på Málagas Teatro Cervantes och Festival Plácido Domingo.