Fairmedia arrangerar de populära mässorna Köpa hus utomlands som under normala omständigheter samlar tusentals besökare vår och höst. Sedan mässorna i Stockholm och Göteborg i februari/mars 2020, har endast en mässa genomförts och det var i Malmö i oktober 2021. Svenska Magasinet var på plats och upplevde en positiv anda både hos besökare och utställare.
Inför vårens mässor har planering varit problematisk på grund av den snabba spridningen av Covid och omikron, som gjort att Folkhälsomyndigheten och regeringen har infört nya restriktioner när det gäller mässor.

Förutom att det krävs 10 kvm/person och krav på vaccinationsbevis sedan tidigare, vilket hade fungerat för att genomföra mässan, har man nu beslutat om ett max tak på 500 personer som samtidigt får vistas på mässan, besökare inklusive personal och utställare.

Detta gäller från och med onsdag 19 januari och det finns inget slutdatum ännu vilket gör att vi måste skjuta på mässan i Stockholm, som var planerad till 19-20 februari. Och vi vet inte om restriktionerna tas bort innan dess.

Regeringen kommer att ta nya beslut varannan vecka vilket gör att det är mycket osäkert vad som kommer att hända och gör det omöjligt att planera och genomföra publika mässor i Sverige under februari.

– Vi har nu flyttat mässan i Stockholm till den 26-27 mars när vi egentligen skulle ha gjort mässan i Malmö. Det innebär att mässan i Malmö utgår nu i vår. Nytt datum blir 17-18 september. Datumen 5-6 mars i Göteborg ligger fortfarande kvar och vi hoppas kunna genomföra mässan som planerat, säger Fredrik Wåhlin, Sales Manager, i ett pressmeddelande.

– Marknaden för utlandsboende är i bättre form än på väldigt länge så vi är säkra på att mässorna blir en stor succé både för besökare och utställare.

Hör gärna av er om ni har frågor. Se webbplatsen