Martinsons Träbroar i Marbella har blivit ett både uppskattat och väl omtalat projekt. Men nu kommer det kritik från vänsterpartiet i kommunen

Under tre års tid har Martinsons Träbroar från det lilla samhället Bygdsiljum sydväst om Skellefteå i Västerbotten byggt flera träbroar och gångdäck i Marbella. Kommentarerna har överlag varit mycket positiva från både invånare, turister som besökare.

Nu riktar oppositionen med Förenade vänstern, Izquierda Unida, kritik mot kommunfullmäktige som valde en svensk entreprenör flera tusentals kilometer bort. Oppositionen antyder att orsaken skulle vara att borgmästaren är gift med en svensk man.

Det senaste projektet gäller en bro över río Real i Las Chapas. Brobygget på 300 meter är i det närmaste slutfört. Fotgängare kan i fortsättningen promenera över floden på den tre meter breda bron.

Tidigare har Martinsons Träbroar monterat en 70 meter lång bro över río Verde nära Puerto Banús. Det är Spaniens längsta bro utan mellanliggande stöd.

”Varför ordnar borgmästaren kontrakt med brobyggare i Sverige tusentals kilometer från Marbella” undrar Enrique Monterroso som sedan antyder att det har med borgmästarens make att göra. I stället borde ett lokalt företag ha använts menar han enligt dagstidningen Málaga Hoy.