Spaniens ishockeylandslag gjorde en mycket godkänd insats när division 2-gruppen i världsmästerskapet nyligen avslutades i Reykjavik på Island. Både Spanien och Estland var obesegrade i turneringen när lagen möttes i en ren final i den sista omgången.

Spanien hade tidigare under turneringen vunnit över Kroatien (3-2), Nya Zeeland (7-0), Serbien (4-2) och hemmanationen Island (4-0) inför 650 personer. I den avgörande matchen mellan Spanien och Estland över vilket lag som skulle flyttas upp till division 1 nästa säsong så vann Estland med 5-3 efter att skjutit 64 skott mot den spanske målvakten Ander Alcaine som storspelade och senare fick priset som VM-gruppens bäste målvakt.

Ander Alcaine spelar till vardags i den franska ishockeyklubben Briancon Diables Rouges och fick tidigare i år ta emot priset ”Jugador Revelación” från den franska sporttidningen L’Equipe som den spelare som utvecklats mest.

Spanska målskyttar mot Estland var Carlos Quevedo, Pol González och Pablo Puyuelo.

Annons

Spanska ishockeylandslaget genomgår en generationsväxling med flera unga spelare under 20 år som har tagit en plats i landslaget. Hit hör Carlos Quevedo, född 1993, och som till vardags spelar i finska klubblaget Ilves Tampere. Även Pol González och Pablo Puyuelo är unga lovande löften.