Precis som under de senaste åren kommer vaccinationskampanjen att fördelas efter åldersgrupper.

Det finns vissa riskyrken som har prioritet i den första fasen.

I Andalusien inleds vaccinationskampanjen på måndag. Regionens hälsoråd Catalina García framträdde vid en pressträff under gårdagen och berättade att den första gruppen i dubbelvaccinationskampanj mot influensa och Covid-19 är vårdmottagare som finns på särskilda boenden samt de från 85 år och uppåt.

Även vårdgivare och personalen på sjukhus, vårdscentraler, äldreboenden och särskilda boenden för handikappade ingår i den första gruppen. Det gäller även studenter som praktiserar på dessa platser.

Annons

Även barn från 6 till 59 månader finns med i den första gruppen.

I fas 2 som inleds den 16 oktober ingår personer över 70 år, barn i åldern sex månader eller äldre samt vuxna som ingår i riskgrupper, de som är vårdtagare i hemmet, samt gravida kvinnor.

Steg 3 börjar den 30 oktober då dubbelvaccinationen erbjuds till personer över 60 år plus andra yrkesgrupper som säkerhetsstyrkor, lantarbetare, veterinärer; och personal vid kriminalvårdsanstalter.

Den sista fasen inleds i början på december och gäller de som bor med personer som är 60 år eller äldre.

Catalina García säger att Andalusien till årets säsong har fått 2,2 miljoner doser, det är 7,5 procent fler än tidigare. Anledningen är ålderssänkningen hos vuxna har sjunkit från 65 till 60 år i fas 3.

Kampanjen mot Covid-19 i Spanien gäller varianten Omicron XBB.1.5.

Ifjol var det 70 procent av de från 65 år och uppåt som lät vaccinera sig.

https://x.com/AndaluciaJunta/status/1709222787573821467?s=20