Målningar, textilier, foton och skulpturer. Det blir mycket konst på Plaza Almijara i i Competa från den 1 till 30 april mellan klockan 11 till 19. Stängt långfredagen.

Det är den nybildade konstgruppen 5+ som hyrt en lokal mitt på torget Almijara i Competa. 5+ består av svenskan Philippine von Krusenstierna (måleri och skulptur), danskan Bettina Winther (måleri), engelskan Jo Dennison (textilier), tyskan Christa Hillekamp (måleri) och svenskan Carin Tegner (fotografi).

Vernissage blir det tisdagen den 1 april från klockan 18 med tapas, drycker och musiker.

Namnet 5+ syftar lite på detta med kvinnors ålder, vi säger gärna att vi är 40+ eller 50+. Pluset syftar också på att vi 5 kan ta in andra konstnärer i framtiden.

Annons

Som om detta inte räckte blir det också en konstrunda i påsk. Ett 20-tal artister ställer ut på olika ställen i Competa, målningar, fotografier, träarbeten, skulptur, textilarbeten och keramik bland annat.

Konstrundan äger rum påskaftonen 19 april och påskdagen 20 april mellan klockan 11 och 17. Kartor och information kommer att finnas på turistinformationen och på krogarna i Competa.

Bildtext: Foto från en bilkyrkogård av Carin Tegner