En utredning om brandorsak har inletts efter gårdagens bränder i Marbella där fyra serverings- och nöjeslokaler påverkades.

Vid en av de drabbade lokalerna inträffade en skottlossning i somras vilket orsakade panik i fritidshamnen Puerto Banús.

I nuläget utreder polis och brandmyndigheterna de två händelserna som inträffade inom två timmar natten mot onsdagen. Brandtekniker ska fastställa om de två bränderna var anlagda.

(Foto: @niporwifi)

Den första branden upptäcktes vid fyratiden på onsdagsmorgonen och drabbade en lokal på avenida de Naciones Unidas i köpcentret Cristamar i Puerto Banús.

Annons

Nära platsen inträffade en skottlossning den 18 juli då en person klev ur ett fordon med ett vapen och öppnade eld i närheten av en restaurang. Flera skott avlossades utan att någon skadades men händelsen orsakade panik då många besökare och turister flydde i panik, något som Svenska Magasinet berättade om.

David Soto och María del Pilar Montealegre är ett colombianskt par som drev den restaurang som brandhärjades svårt i köpcentret Cristamar. Branden påverkade ytterligare två intilliggande lokaler. Vid en av dessa inträffade skottlossningen i juli.

– Två års arbete är i ruiner. Och våra sparade pengar är plötsligt bara borta. Vi öppnade restaurangen den 23 december 2021 och varje år har vi utfört renoveringar, säger David och María till Málaga Hoy.

Den andra branden som utreds inträffade vid sextiden på onsdagsmorgonen vid en restaurang på avenida Manolete nära tjurfäktningsarenan i Puerto Banús vars uteservering blev allvarligt skadad av lågorna.

Enligt källor som Diario Sur citerar finns det misstankar om att bränderna kan vara relaterade till gängkriminella grupperingar som är verksamma på Solkusten.